Planet Fellowship (gmq)

Tuesday, 29 September 2015

COSS.fi: Fuugin säätiö jakoi jälleen syyskuussa 2015 apurahoja

Planet Fellowship (fi) | 06:31, Tuesday, 29 September 2015

eurotFuugin säätiön tarkoituksena on jakaa apurahoja avoimien tietojärjestelmien ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kehittämiseksi. Apurahoja ja avustuksia jaetaan useita kertoja vuodessa. Syyskuussa apurahoja jaettiin seuraavasti:

Edellä mainitut tuettavat hankkeet päätettiin 10.9.2015 olleessa hallituksen kokoontumisessa. Seuraavan kerran hallitus kokoontuu joulukuussa. Fuugilla on käynnissä myös jatkuva apurahahaku, johon voi koska tahansa jättää hakemuksia. Sama hakija tai hanke voi hakea avustusta useita kertoja.

Lue lisää:
FUUG.fi

Tuesday, 22 September 2015

COSS.fi: Helsingin kaupunki vuoden 2015 avoimen maailman edistäjä

Planet Fellowship (fi) | 16:50, Tuesday, 22 September 2015

20150922_194717Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on myöntänyt Open World Hero 2015 -palkinnon Helsingin kaupungille. Palkinto luovutettiin Tampereella järjestettävän kansainvälisen avoimuuden konferenssin, Mindtrek Openmindin, yhteydessä 22.9.

Helsingin kaupunki on rakentanut systemaattisesti avointa kaupunkia ja on hyvä esimerkki myös muille Suomen kaupungeille ja kunnille. Kaupunki on toiminnallaan tukenut avointa dataa sekä avannut kaupungin päätöksentekoa Ahjo-järjestelmän avulla. Myös avoimet rajapinnat ja yhteisöllisyys on osa kaupungin tapaa toimia yhdessä kaupunkilaisten ja koko ekosysteemin kanssa.

Tuoreimpana esimerkkinä kaupungista suunnannäyttäjänä on kaupungin tietotekniikkastrategia, jossa hyödynnetään avointa lähdekoodia, avataan hankintaa ja edistetään avointa ICT -ekosysteemiä. Helsingin kaupunki on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkulkija globaalisti. Palkinto on sekä tunnustus tehdystä työstä että tuki tulevalle.

“Helsingin kaupunki on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkulkija globaalisti.”

Open World Hero -kiertopalkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on edistänyt ja edistää avoimuutta. Palkinto on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn In the Nucleus -mosaiikki. Palkinto jaetaan kolmatta kertaa ja aikaisempina saajina olivat Kauniaisten Unelmakoulu ja avoimen maailman Michael ’Monty’ Widenius.

Tuesday, 15 September 2015

COSS.fi: Avoin kaupunki tulee Tampereelle 23.9.2015 – tule sinäkin

Planet Fellowship (fi) | 06:15, Tuesday, 15 September 2015

Kunnissa ja kaupungeissa on saatava aikaan enemmän vähemmällä.  Miten kaikki prosessit digitalisoidaan ja uudistetaan niin kuin hallitus haluaa tänä niukkuuden aikana? Teknologian mahdollisuudet ovat läsnä mutta miten tarvittava muutos saadaan aikaan? Mitä jokaisen tietohallintojohtajan ja ostajan tulee tietää uusista sopimusehdoista ja miten niiden avulla päästään eroon teknologia- ja toimittajalukoista? Entä miten kaupunki voisi olla vielä enemmän, innovaatiokeskus yhdessä kaupunkilaisten kanssa ja rakentaa parempaa kaupunkia ja menestystä myös yrityksille.

Mindtrek Openmind -konferenssin avoin kaupunki -osio esittelee menestystarinoita, miten rakentaa toimiva ja palveleva kaupunki – enemmän vähemmällä. Paikalla on näkijöitä ja tekijöitä keskustelemassa ja verkottumassa – ole sinäkin.

.

jyrkikoskinen2

.

Lue lisää:
Mindtrek Openmind
Koko konferenssin ohjelma

 

Teksti: Jyrki Koskinen, Avaamo Konsultointi & COSS:n hallituksen jäsen

Wednesday, 09 September 2015

COSS.fi: Avoimen lähdekoodin liiketoimintamahdollisuudet esillä Mindtrek Openmindissa

Planet Fellowship (fi) | 12:29, Wednesday, 09 September 2015

coins-361488_1280

 

Mitkä ovat avoimella lähdekoodilla käytetyt bisnesmallit? Entä mitä pitäisi huomioida ostaessa avoimen lähdekoodin tuotetta? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan Mindtrek Openmind 2015 -konferenssissa, jossa avoin lähdekoodi on yksi pääteemoista.

Kuten COSS:n hallituksen puheenjohtaja Martin von Willebrand kirjoitti konferenssin blogissa, Mindtrek Openmind tarjoaa loistavan katsauksen siitä, miten avoin lähdekoodi ja bisnes toimivat yhdessä.

”Konferenssi auttaa ymmärtämään, miksi avoin lähdekoodi on hyödyllinen niin yrityksissä kuin organisaatioissakin. Kuulemme myös, miten bisnesmallit vaikuttavat kehitykseen ja hankintaan” kertoo von Willebrand ohjelmasta.

Päivän ohjelmaan sisältyy esimerkiksi ”Open Source Business Models Cavalcade”. Ohjelman tarkoituksena on esitellä case-tapauksia toteutetuista bisnesmalleista, joissa tarjotaan esimerkiksi ylläpito-, tuki- ja/tai projektipalveluita.

Lisää aiheesta kuullaan 22.9. Mindtrek Openmind -konferenssissa, jossa nähdään myös Vatikaanin kirjaston tietohallintojohtaja Luciano Ammenti kertomassa heidän digitalisaatiostaan avointa lähdekoodia käyttäen. Päivän on päättämässä puolestaan maailman ensimmäisen avoimella lähdekoodilla toteutetun 3D-humanoidirobotin luoja Gael Langevin.

Lue lisää:
Mindtrek Openmind 2015
Open Source Business Track
Koko konferenssin ohjelma
Lipunmyynti

Wednesday, 02 September 2015

COSS.fi: EduCloud Alliancen standardi 1.0 tulossa syksyllä

Planet Fellowship (fi) | 07:07, Wednesday, 02 September 2015

ECAEduCloud Alliance on opetus- ja kulttuuriministeriön alulle panema hanke, jonka tavoitteena on luoda digitaalisten työvälineiden hankintaa helpottava ja yhteentoimivuutta edistävä standardi. Teknisen arkkitehtuurin kehitys on siinä vaiheessa, että Mindtrek Openmind 2015 -konferenssin yhteydessä 22.9. julkaistaan ehdotus ECA standardi 1.0:sta. Standardin tavoitteena on määritellä minimivaatimukset, joilla alkaa muodostua yhteensopivuutta ja -toimivuutta eri järjestelmien välille.

Jotta tuohon standardiin saataisiin toivottua sisältöä, käynnistetään syksyllä myös pilotti, jossa kerätään käyttäjätarinoita ja kokemuksia. Pilotista kerrottiin 1.9. olevassa webinaarissa, jossa konsortion puheenjohtaja Jussi Hurmola esitteli aihetta.

“Odotamme käyttäjien tarinoita, tarpeita ja haluja. Näistä käyttäjätarinoista ECA jäsenineen muodostaa rajapintoja, jotta tarinat toteutuisivat” kuvaili Hurmola. “Kun rajapinta ollaan sovittu ECA:n jäsenten ja yhteisöjen kanssa, ehdotetaan sitä standardiin ja otetaan mukaan pilottiin”.

Käyttäjätarinoita voi kirjoittaa kuka tahansa käyttäjä kuten opettaja tai rehtori. “Käyttäjätarina on yksinkertainen ja selkokielinen työkalu kehittäjien ja käyttäjien välillä.Tulevaisuudessa tavoitteena on, että niin kutsuttu pilotti olisi jatkuva prosessi ja saisimme jatkuvaa palautetta, miten toteutus toimii ja mitä mieltä ollaan.”

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriöstä Tero Huttunen oli kertomassa syksyllä pidettävästä MPASS-pilotista, jonka yksi tavoitteista on jalkauttaa kertakirjautumis- ja tunnistautumispalvelu olemassa olevia tunnuksia hyödyntäen.

Koko webinaarin tallenteen voit kuunnella youtubesta.

Lue lisää:
EduCloud Alliance

Friday, 21 August 2015

COSS.fi: COSS hakee avoimen lähdekoodin ERP-järjestelmän tarjoajia

Planet Fellowship (fi) | 07:32, Friday, 21 August 2015

.

COSS_software

..

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry hakee avoimen lähdekoodin ERP-järjestelmän tarjoajaa, joka pystyy vastaamaan COSS:n tarpeisiin.

COSS toivoo toiminnanohjausjärjestelmältä ennen kaikkea automatisoituja ratkaisuja sekä yhtenäistämistä. Tavoitteena on vähentää eri järjestelmien käyttöä sekä tietojen manuaalista päivittämistä automatisoimalla tiedot ja toiminnallisuudet yhteen järjestelmään.

Halukkaiden tarjoajien kanssa sovitaan tapaamiset, joissa tarjoajilla on mahdollisuus esitellä omaa ratkaisuaan. Näiden keskusteluiden pohjalta valitaan kolme tarjoajaa, joiden kanssa edetään jatkokeskusteluihin.

Lisätietoja saat joko sähköpostitse moona.puha@coss.fi tai puhelimitse numerosta +358 40 933 2565. Myös tapaamisajat sovitaan edellä mainittujen yhteystietojen kautta.

.

Lue lisää

 

Friday, 14 August 2015

COSS.fi: Ite wiki koostaa kiinnostavimpien it-osaajayritysten tarjonnat ja tarinat Liiketoiminnan digitalisointi -julkaisuun

Planet Fellowship (fi) | 11:02, Friday, 14 August 2015

Digitalisaatio-teollisuusItewiki julkaisee syyskuussa Liiketoiminnan digitalisointi -julkaisun teemalla teollisuuden digitalisaatio. Julkaisu postitetaan suoraan yli 3 000 Suomen suurimman yrityksen ja merkittävimmän teollisuusyrityksen it- ja liiketoimintapäättäjälle.

“Teemme paljon työtä ite wikissä ideoidessamme sitä, miten tarjota luotettavaa it-alan markkinatietoa suoraan it- ja liiketoimintapäättäjille ja aktivoida yrityksiä kehityshankkeisiin.”

Julkaisun pääjuttuna esitellään Suomen kaikki IoT / Teollinen internet -tarjoajayritykset. Julkaisulla pyritään viemään riippumatonta markkinatietoa suoraan Suomen yrityspäättäjien pöydälle.

IoT-kartoitus perustuu ite wikin riippumattomaan tietokantaan pyrkien mahdollisimman kattavaan ja tasapuoliseen esittelyyn ja itse artikkelit toteutetaan yhteistyökumppanien kanssa hinnaston mukaan.

Liiketoiminnan digitalisointi -julkaisu julkaistaan syyskuussa 2015 printtinä ja digitaalisena julkaisuna verkossa. Lisätietoja ja osallistumista julkaisuun voi tiedustella ite wikin liiketoimintajohtajalta Johannes Purolta.

johannes.puro@itewiki.fi
040 726 2656

Lue lisää:
itewiki

Wednesday, 12 August 2015

COSS.fi: Avoimen datan OpenStreetMap pohjana uutuusnavigaattorille

Planet Fellowship (fi) | 11:20, Wednesday, 12 August 2015

200px-Openstreetmap_logo.svgVakuutusyhtiö If kehitti uutuusnavigaattorin, jonka puheopastus muuttuu lapsen ääneksi, kun autoilija lähestyy aluetta, jossa liikkuu lapsia. Aja hiljaa -navigaattorin käyttämä kartta on avoimeen dataan perustuva OpenStreetMap.

Dataa avataan jatkuvasti lisää avoimeen käyttöön ja sitä hyödyntäviä sovelluksia julkaistaan jatkuvasti. Ilmaisen Aja hiljaa -navigaattorin tarkoituksena on saada autoilija hiljentämään vauhtiaan ja näin vähentämään onnettomuusriskiä. Ajoreittiä opastava ääni muuttuu miehen äänestä lapsen ääneksi, kun autoilija on alueella, jossa liikkuu lapsia.

Sovellus käyttää OpenStreetMapin karttoja, jonka perusti Steve Coast Lontoossa vuonna 2004. Suomen kartat edistyivät vauhdilla, kun vuonna 2012 päästiin hyödyntämään Maanmittauslaitoksen aineistoja, jotka julkaistiin avoimella lisenssillä. Aineistoa kootaan myös käyttäjien lataamilla GPS-tiedoilla.

OpenStreetMapin käyttäminen on ilmaista avoimen lisenssin ansiosta. Karttoja ja tietoja voi kopioida, levittää, välittää ja mukauttaa, kunhan OpenStreetMap ja sen tekijät mainitaan. Jos karttoja tai tietoja muutetaan tai kehitetään, niitä saa levittää vain samalla lisenssillä.

Ilmainen Aja hiljaa -navigaattori toimii iOS- ja Android -älypuhelimissa. Kuka tahansa voi auttaa parantamaan sovellusta ehdottamalla paikkoja, joissa äänen pitäisi vaihtua lapsen ääneksi. Ehdotukset voi antaa täällä.

Lue lisää:
Tivi

Thursday, 06 August 2015

COSS.fi: LibreOffice 5.0 -päivitys julkaistu

Planet Fellowship (fi) | 05:42, Thursday, 06 August 2015

libreoffice.

Aiemmin tänä kesänä COSS:n sivustolla uutisoitu LibreOffice 5.0 -päivitys on nyt julkaistu. LibreOffice on siis avoimeen lähdekoodiin perustuva ilmainen toimisto-ohjelma, jonka aiemmalla 4.0-versiolla on ollut yli 80 miljoonaa käyttäjää..

Uusimmassa versiossa ollaan keskitytty parantamaan niin yksittäisiä ominaisuuksia kuin käyttöliittymäparannuksiakin. Myös yhteensopivuutta muiden tiedostomuotojen kanssa ollaan parannettu. LibreOffice – The Document Foundation nostaa blogissaan esille muun muassa LibreOfficen saatavuuden niin Linuxille, MacOS X:lle kuin myös Windowsille. Uudessa versiossa ollaan myös huomioitu mobiilikäyttäjät (Android ja Ubuntu Touch) ja ulkoasuun ollaan panostettu entistä enemmän.

Oman päivityksen voi ladata libreoffice.org -sivustolta.

.

Lue lisää:
TIVI
The Document Foundation

Tuesday, 04 August 2015

COSS.fi: Red Hat on yksi maailman johtavista avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoajista

Planet Fellowship (fi) | 08:53, Tuesday, 04 August 2015

RH-logo-579x200Red Hat on yksi maailman johtavista avoimen lähdekoodin ratkaisujen tarjoajista. Yli kahden vuosikymmenen ajan Red Hat on visioinut ja kehittänyt parempia ohjelmistoja. Avoin yhteistyö avoimen lähdekoodin kehittäjien ja johtavien IT-yritysten välillä on luonut tukevan perustan tulevaisuuden tietojenkäsittelylle – Red Hat Enterprise Linuxin.

Tänään Red Hat on johtava avoimen lähdekoodin yritysohjelmistojen kehittäjä ja sillä on laaja kaupallinen tuotevalikoima. Red Hatin visio on toteutunut ja tietohallintojohtajat ympäri maailman luottavat ratkaisuihimme: yli 90% Fortune 500 -yrityksistä käyttää Red Hatin tuotteita.

Red Hat luo yhteisöpohjaisten lähestymistapojen avulla luotettavia ja suorituskykyisiä pilvi-, Linux-, middleware, tallennus- ja virtualisointitekniikoita. Red Hat tarjoaa myös palkittua tukea ja koulutusta sekä konsulttipalveluita.

Maailmanlaajuisen yritys-, kumppani- ja avointen lähdekoodien yhteisöjen verkoston keskeisenä toimijana Red Hat auttaa luomaan tärkeitä ja innovatiivisia tekniikoita, jotka vapauttavat resursseja kasvuun ja auttavat asiakkaita valmistautumaan IT-alan tulevaisuuteen.

Suomessa Red Hatilla työskentelee myynnin lisäksi eri tuotteiden ja teknologioiden asiantuntijoita konsultteina sekä tuotekehitystiimeissä. Asiantuntijoitamme voit tavata mm. säännöllisesti järjestettävissä Red Hat TechForum -tapahtumissa sekä Red Hatin käyttäjäyhteisön tapaamisissa.
.

RHTechForumHEL20120827-twillber-10.

Lue lisää Red Hatista: http://www.redhat.com/en/global/finland

Avoimet työpaikat: http://jobs.redhat.com/

Seuraa meitä Twitterissä ja liity käyttäjäryhmäämme LinkedInissä.

Ota yhteyttä: finland@redhat.com tai soita 09-2510 7800

.
Teksti: Toni Willberg

Red Had on yksi COSS:n ohjausryhmän jäsenistä.

Saturday, 01 August 2015

baobaxia.modspil.dk

MODSPIL | 08:56, Saturday, 01 August 2015Jeg har opstillet en server for systemet Baobáxia, som jeg udvikler i samarbejde med Rede Mocambos i Brasilien.

Du er velkommen til at aflægge siden et besøg!

Der er allerede en guldgrube af godt materiale, dels et par bidrag fra mit eget liv her i Danmark, men hovedsaglig ting, som relaterer til quilombo-bevgæelsen og til alle aspekter af afro-brasiliansk kultur.

Du kan læse mere om Baobáxia her.

Hvis du forstår spansk, kan du herunder høre et foredrag, jeg gav i Rio de Janeiro for en måneds tid siden, hvor jeg forsøger at forklare om baggrunden for det hele. (Der er en del larm i starten, men det bliver ikke sådan ved.)

<iframe allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/7Yn5JWV5u9Y" width="640"></iframe>

Thursday, 09 July 2015

COSS.fi: Muotoilijoita kaivataan avoimen lähdekoodin yhteisöihin

Planet Fellowship (fi) | 08:27, Thursday, 09 July 2015

.
Nicole C. Engardin haastattelussa Una Kravets (frontend-kehittäjä IBM:llä) kertoi tavoitteekseen saada mahdollisimman paljon erityisesti muotoilijoita mukaan avoimiin yhteisöihin.
.
logo-832282_1280Ensimmäistä kertaa Kravets itse osallistui lokakuussa avoimen lähdekoodin projektiin, jonka jälkeen hän on osallistunut projekteihin melko säännöllisesti.

”Alettuani tekemään yksinkertaisia ehdotuksia avustamisesta tajusin, miten paljon minulla olisi annettavaa”.

Kun puhutaan vapaaehtoisesti tehtävästä muotoilutyöstä, Kravets kokee toimeksiannon puuttumisen mahdollisuutena. ”Avoimen lähdekoodin muotoilussa, varsinkin palkattomassa, asiakas ei ole rajoittamassa sinua – olet vapaa tekemään, kokeilemaan ja suunnittelemaan asioita, joita et muuten ehkä olisi voinut tehdä.”

Haastattelun lopussa Kravets korostaa, että muotoiluprosessin aikatauluttaminen ja jaksottaminen ovat erityisen tärkeitä.

Lisää aiheesta Una Kravets kertoo OSCON-konferenssissa, jossa hän esittelee sitä, miten suunnittelijat ja muotoilijat voivat osallistua avoimen lähdekoodin projekteihin.
.

Lue lisää:
Opensource.com

 

 

Monday, 06 July 2015

COSS.fi: Ranskan vero-osasto julkaisemassa koodia

Planet Fellowship (fi) | 08:10, Monday, 06 July 2015

france-28463_1280Ranskan vero-osasto on esittänyt myötämielisyytensä lähdekoodin julkaisemiseen tuloveron ohjelmistoon liittyen.
.
Asia tuli ilmi CADA:n (the Commission d’accès aux documents administratifs) suosituksessa, jossa Ranskan tulovero-ohjelmiston lähdekoodia ehdotettiin julkisesti saatavaksi. Valitusajan päättyessä Ranskan vero-osasto ei ollut valittanut ehdotuksesta.

.

Ranskalla halukkuutta tehdä enemmän ohjelmistoja julkiseksi

Ranskan digitaaliasiainministeri Axelle Lemaire on sitä mieltä, että Ranska voisi julkaista enemmän ohjelmistokoodia. Tämä toimisi osana kiinnostavan tiedon saatavuutta.

Tulevaisuudessa ministeri haluaisi tuoda CADA:n osaksi koko Ranskan digitaalista strategiaa. Lemaire on kuitenkin todennut, että valmistelu vie oman aikansa eikä muutos tapahdu hetkessä.

.

Lisää aiheesta:
Joinup

 

Friday, 03 July 2015

Technoshamanism in Rio de Janeiro, day 1

MODSPIL | 11:21, Friday, 03 July 2015


Technoshamanism in Rio de Janeiro
Relaxing before starting the event.
Technoshamanism in Rio de Janeiro
Introduction – people spoke about their expectations of the encounter, and Fabi Borges explained her conception of technoshamanism and technomagic.
Technoshamanism in Rio de Janeiro
There was a workshop for creating robot creatures that reacted to visual stimuli with irreproducible noises.
Technoshamanism in Rio de Janeiro
All discussions were transmitted by the free radio station created by Bruna, working with an antenna and free software.
Technoshamanism in Rio de Janeiro Antipsychiatric noiseocratic schizoanalysis.

Wednesday, 01 July 2015

COSS.fi: Docker ETP-ohjelma käynnistyy: Docker Stats -rajapintaa kehitetään yhteistyön kautta

Planet Fellowship (fi) | 13:53, Wednesday, 01 July 2015

ETP-ohjelma käynnistyy toimittajille tarkoitettujen valvontatyökalujendocker-100275159-orig myötä. Kuusi toimittajaa on integroinut valvontaa varten Docker-sovelluksen.

Avoimen lähdekoodin sovelluksen Dockerin konttien virtualisointiteknologian suosio on nousussa, synnyttäen samalla tarpeen hajautetuille valvontaominaisuuksille. Docker julkaisi viime viikolla uuden ETP-ohjelman (Ecosystem Technology Partner program), jotta organisaatiot saisivat kokonaiskuvan saatavilla olevista kontinvalvontatyökaluista. AppDynamics. Datadog, New Relic, Scout, SignalFX ja Sysdig ovat mukana projektissa korkean kysynnän vuoksi.

Abner Germanow, markkinointijohtaja, New Relic, kertoi yrityksensä näkevän suurta arvoa tämänhetkisessä yhteistyössä Dockerin kanssa ETP:n kautta. Tämä auttaa New Relic -yritystä vastaamaan Docker -yhteisön tarpeisiin.

Docker 1.5 -julkaisu toi mukanaan Docker Stats -rajapinnan, mikä mahdollistaa toimittajille suoran yhteyden Dockeriin, minkä kautta he saavat syvempää tietoa konttien toiminnoista. Rajapinta ei itsessään ole kokonaisratkaisu ja tämän vuoksi kumppanuussuhteet tulevat tarpeeseen.

Germanowin mukaan tarve ja kysyntä Docker kontinvalvontatyökaluille on todellinen. ”En pysty keksimään toista teknologiaa, joka on IT-infrastruktuurissa mennyt niin nopeasti tuntemattomuudesta tuotantoon, etenkään näin monimuotoisessa ympäristössä.” Germanow sanoo.

Lue lisää:
eWeek

Friday, 26 June 2015

Technoshamanism in Rio de Janeiro

MODSPIL | 23:50, Friday, 26 June 2015

10294472_10202566869510913_6727219932438395319_n (1)

TECHNOSHAMANISM/TECHNOMAGIC ENCOUNTER - FICTION AND NOISEOCRACY

We're organizing a new technoshamanist encounter, this time in CASA NUVEM in Beco do Rato, Rio de Janeiro. The event will take place on Tuesday June 30th and Wednesday July 1st, 2015, 14:00 to 24:00 hours.

We will take advantage of the visit of our associate Carsten Agger who organized the technoshamanism encounter in Aarhus, Denmark in 2014, to create a new event here in Rio de Janeiro. The topic of this new encounter is FICTION AND NOISEOCRACY.

In addition to being interested in democracy of objects, animism as political theology, the anthropocene as the aging of the Earth, the spectrology of the garbage can, it's important for os to concentrate on listening. How can we listen to all signals that are emitted? Technoshamanism is a wave that constructs rituals, mixing DIY technology with deeper insights.

We have many questions: Which new languages will we learn from the electronic and shamanic technologies? Which didactics will we be able to access with the use of entheogens? What can we learn from insanity? Which kinds of fiction are we constructing in this age of paranoia, where we are always living with comprehensive State control and the threar of exhaustion of the Earth's ressources, in order to sustain our civilization's way of life? How can the ritual help os conceptualize and invent the future?

FICTION AND LISTENING are thus the baselines of our encounter, which will otherwise attempt to create a convergence of the DIY movement, free software, cryptography, free radio, hacklab and bio-hacklab, including permaculture, forest gardening, urban gardens, all of it thoroughly bathed in magic, in rituals and in ancestrofuturistic knowlgedge. This is a theoretical and practical encounter, which will be transmitted in its entirety by a free radio.

How can we stitch together a social body which is critical, practical and magic at the same time? And which bew modalities can we invent to explain these issues?

These questions are crucial in order to consider the future, remembering that the future is sometimes behind us, sometimes in the middle of things, and sometimes ahead … following associative spirals which clamp together to create new possibilities while recreating the past and delineating new territories for living in the present.

Rituals of desuffocation and re-creating awareness seem more important today than tedious training programs. Ritual, immersive events and collective intensification of conscience and horizontal dialogues all point towards the liberation of the captive outlines of the CURRENT REALITY.

If we're indeed living in the era of comprehensive control, to a large extent constructed on top of the fiction of carbon-based fuels, we're in greater need than ever of making the machine behind the collective unconscious run again, of freeing all those ghosts from the garbage cans and the prisons; we need to repopulate our imagination and make all our fears and impediments of thought take a break! We can and will continue to invent new forms of life without becoming victims, being paralyzed or dying.

Introduction: "Seminal thoughts for a possible technoshamanism"

http://www.modspil.dk/docs/technoshamanism_fabi_borges.pdf

Program for the event (in Portuguese).

Thursday, 25 June 2015

COSS.fi: Ite wikin ja Tekesin raportti esittelee 100 IoT/ Teollinen internet osaajayritystä

Planet Fellowship (fi) | 09:21, Thursday, 25 June 2015

IoT-Teollinen-internetite wiki ja Tekes ovat toteuttaneet laajan kartoituksen Suomessa toimivista IoT ja Teollisen internetin osaajayrityksistä. Hankkeen tavoitteena on tehostaa markkinatiedon välittymistä, uusien kumppanuuksien syntymistä ja kehityshankkeiden käynnistymistä.
 .
Hankkeen tuloksena voidaan IoT / teollinen internet -kenttään tutustua tarjoajayritysten tekstimuotoisten esittelyjen kautta, vertailemalla näitä osaamisalueisiin perustuen ite wikin hakupalvelussa, sekä tarjoajien koostamiin referensseihin ja julkaisuihin tutustumalla.
 .
Kooste on toteutettu riippumattomasta kulmasta ja kaikki halukkaat yritykset ovat päässeet siihen mukaan.
 .
Voit tutustua raporttiin tästä.
 .
Teksti:
Johannes Puro,
liiketoimintajohtaja,
ite wiki Oy

Wednesday, 24 June 2015

COSS.fi: Uusi Ubuntu-puhelin tulossa markkinoille

Planet Fellowship (fi) | 13:22, Wednesday, 24 June 2015

16291140646_9f1c6ebeaa_bMeizu MX4 -älypuhelin tulee 25.6.2015 myyntiin Euroopassa ja käyttöjärjestelmänä kyseisessä puhelimessa on Ubuntu Touch. Tuotetta valmistaa kiinalainen laitevalmistaja Meizu.

Puhelimen ominaisuuksista huomattavia ovat muun muassa erinomaisilla teknisillä ominaisuuksilla oleva näyttö, kahden gigahertsin kellotaajuudella toimiva kahdeksanytinen MediaTek MT6595 -järjestelmäpiiri, kahden gigatavun keskusmuisti, kaksi kameraa ja paljon muuta. Hintaa kyseisellä puhelimella tulee olemaan 299 € + toimituskulut.

Lisäksi Espanjalainen valmistaja BQ on valmistanut kaksi Ubuntu -puhelinta, joista jakelijana toimiva Canonical julkaisi toisen puhelimen (E5) 2. kesäkuuta. Tämän ominaisuuksiin kuuluvat myös MediaTek -järjestelmäpiiri, kaksi kameraa ja esimerkiksi kaksi SIM-korttia. Julkaisuajankohtana puhelinta oli saatavissa ainoastaan Euroopasta ja hintaa puhelimella on 199,90€.

Lue lisää avoimen lähdekoodin puhelimista:
MBNet
TechCrunch

Monday, 22 June 2015

Rejås Blog » Fri programvara: Tagna på sängen

Planet Fellowship (sv) | 21:48, Monday, 22 June 2015

För exakt 10 år sedan skrev jag ett inlägg med titeln ”Tagna på sängen”. Det handlade om besvikna Microsoftkunder som upptäck att Microsoft kunde nedgradera supporten på Windows 2000 och ta betalt (duktigt betalt) för att förlänga den.

Detta har hänt flera gånger. Till exempel när samma företag slutade underhålla Visual Basic vilket var ungefär samtidigt om jag minns rätt. Då skulle ju värden gå under och massa programvara behöva skrivas om. Man skapade upprop som krävde att Microsoft fortsatte med produkten.

Herrejösses, den ”Vad var det vi sa?” hade inte kunnat vara tydligare. Det var nästan roande att se hur kunder kräver att företaget håller kvar en produkt som företaget anser är slut och inte vill ha.

Jag behöver väl knappast skriva vad som hade skett om det var fri programvara?

Angående ”Vad var det vi sa?” så lovar jag att det finns flera!

  • <script src="http://platform.twitter.com/widgets.js" type="text/javascript"></script>
  • <g:plusone annotation="bubble" href="http://blog.rejas.se/2015/06/22/1165/" size="medium"></g:plusone>
  • <script src="http://platform.linkedin.com/in.js" type="text/javascript"></script><script data-counter="right" data-url="http://blog.rejas.se/2015/06/22/1165/" type="in/share"></script>

Thursday, 18 June 2015

COSS.fi: LibreOffice 5.0 tulossa myöhemmin tänä kesänä

Planet Fellowship (fi) | 10:23, Thursday, 18 June 2015

libreoffice

 

Avoimeen lähdekoodiin perustuva suosittu toimisto-ohjelmistokokonaisuus LibreOffice on saamassa viidennen versionsa.

Tällä hetkellä kehitystyö on siinä vaiheessa, että ohjelman kolmas betaversio on julkaistu. LibreOffice 5.0 on tarkoitus julkaista elokuun alkupuolella.

Uuteen LibreOfficeen on tulossa paljon uusia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi kuvien leikkaaminen ja muiden dokumenttiohjelmien kanssa yhteensopiva tekstin korostaminen. Uuteen julkaisuun on tulossa myös paljon käyttöliittymäparannuksia, jotka parantavat ohjelman käyttökokemusta. Lue lisää uusista ominaisuuksista.

Useimpiin Linux-jakeluihin LibreOffice kuuluu vakiona. Ohjelman voi ladata ilmaiseksi täältä.

LibreOffice on The Document Foundation -yhteisön projekti.

Lue lisää:
mBnet

Thursday, 11 June 2015

COSS.fi: Avoin lähdekoodi merkittävään rooliin julkisissa hankinnoissa?

Planet Fellowship (fi) | 13:13, Thursday, 11 June 2015

20150609_162845COSS ry järjesti 9.6.2015 jäsenilleen tilaisuuden, jonka yhteydessä pidettiin myös yhdistyksen vuosikokous. Kaiken kaikkiaan tilaisuus herätti paljon mielenkiintoa ja paikalle saapuikin yli 20 aiheesta kiinnostunutta jäsentä.

Varsinaisen vuosikokouksen jälkeen käsiteltiin avoimen lähdekoodin merkittävää roolia julkisissa hankinnoissa. Tämän tilaisuuden aloitti puheenjohtaja Martin von Willebrand puheenvuorolla koskien JIT 2015 -sovellushankintojen muutosehdotuksia. Von Willebrand on itse ollut mukana JIT 2015 -työryhmässä COSS:n edustajana ajamassa avoimuutta.

Tämän jälkeen toiminnanjohtaja Timo Väliharju kertoi aiheesta ekosysteemin näkökulmasta. Tulevaisuudessa bisnestä joudutaan perustelemaan yhä enemmän ekosysteemin kautta ja uudenlaisia palveluinnovaatioita tarvitaan. ”Muutos ei tule olemaan nopea, mutta se tapahtuu” toteaa Väliharju.

Hallituksen jäsen, Ilkka Tengvall, kertoi puolestaan näkemyksiään koodin julkaisusta ja ohjelmistoprojektien kustannuksista. Kaiken kaikkiaan jäsentilaisuus oli antoisa ja herätti paljon keskustelua. Vaikka mahdollisista JIT 2015 -ehdoista, jotka ajavat avoimuutta, ei olla vielä tehty varsinaista päätöstä, on keskustelu kuitenkin jo käynnistynyt.
.

Aiheen tiimoilta löytyy esimerkiksi muutamia blogikirjoituksia, joissa asiaa pohditaan lisää:

Suomi ketteräksi avoimuudella?
Julkishallinto rikkoo toimittajaloukun

 

Tuesday, 09 June 2015

COSS.fi: Avoin data – oivalluksista liiketoimintaa!

Planet Fellowship (fi) | 06:18, Tuesday, 09 June 2015

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin ensimmäinen pohjoismainen avoimen datan viikko, Nordic Open Data Week. Maanantaina 1.6. oli teemana ’Avoimesta datasta businesta, miten se tehdään’. Tilaisuus pidettiin Helsingissä Hub 13:ssa ja siihen osallistui noin sata asiasta kiinnostunutta. Tilaisuuden järjestivät 6aika -ohjelma ja COSS.

Juha Sipilän hallitus kiihdyttää Suomea nousuun. Hallitusohjelmassa on yhdeksi keinoksi nostettu digitalisaatio ja yhdeksi kärkihankkeeksi ’Digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristö’ tavoitteenaan ’luoda avoimella datalla ja tietovarantojen paremmalla hyödyntämisellä edellytyksiä uusille liiketoimintaideoille.’ Hallituksen haasteen hengessä Avoimen datan päivän osallistujat ideoivat liiketoimintaa avoimesta datasta.

Tilaisuuden avasi Teknologiateollisuuden Jukka Viitasaari manaten Suomea nousuun. Yritykselle kilpailukyky on välttämättömyys, jotta voi ylipäätään toimia markkinoilla. Mutta se ei vielä riitä vaan tarvitaan kilpailuetu, jolla erottautua kilpailijoista ja ansaita asiakkaiden arvostus = rahat. Yksi tapa on avoimen datan hyödyntäminen osana omaa toimintaa tai myytävää palvelua. Matti Rossi Aalto yliopistosta maalasi viisi avoimen datan liiketoiminta-aluetta:
1. Tiedon julkaisu maksullisena palveluna, esimerkkinä Suomen Asiakastieto, joka kokoaa yrityksiä kiinnostavia tietoja asiakkaan puolesta. Luottotietokysely maksaa 6,79€
2.Tiedon poiminta- ja muunnos osana tiedon hyödyntämis- ja analysointiprosessia
3. Datan analysointipalvelua asiakkaille, oivalluksia datasta esimerkkinä IBM, Diagonal tai Reaktor
4. Sovelluksia asiakkaille, esimerkiksi BlindSquare sokeille ja näkövammaisille. Maksullinen ohjelmisto ladataan sovelluskaupasta kännykkään ja sillä on 10.000 maksavaa asiakasta 130 maassa.
5. Tukipalveluja arvoverkon toimijoille, alihankintana tai lisäarvopalveluna esimerkkinä Spatineon laadunvarmistuspalvelu, jolla seurataan avatun tiedon käytettävyyttä 24/7.

Matti Rossi ja avoimen datan liiketoimintamallit

 

’Esimerkkinä avoimen datan liiketoimintamallista Pietari Suvanto esitteli miten Vainu auttaa asiakkaitaan löytämään potentiaalisimpia asiakkaita rikastamalla Patentti- ja rekisterihallituksen yritysdataa kaikella verkosta löytyvällä datalla. Vainu perustettiin vuosi sitten ja nyt sillä on 14 työntekijää!

Alustusten jälkeen ideoitiin työpajassa avoimen datan liiketoimintaa. Työpajan pöydissä etsittiin oivalluksia kuluttajille ja yrityksille. Yhdessä pöydässä oli teemana internet-of-things ja säätieto, toisessa liikenne ja mydata. Tulevaisuuden kirjastoa ja kulttuuria ideoitiin Vantaan kirjastodatan avulla, yhdessä pöydässä oli aiheena liikenne palveluna. Kahdessa pöydässä ideoitiin avoimen datan arvoketjuun liittyviä liiketoimintamalleja datan alkulähteiltä loppuasiakkaalle.

Kuva 2

Kuva Spatineon Kristian Jaakkolan ja tiimi ideoivat avoimen datan liiketoimintaa apunaan CoCo Kosmos -peli

 

Työpajassa yhdistyi mainiolla tavalla uuden ajan raaka-aine avoin data ja uuden ajan avoin innovaatio. Nyt vain odotellaan ideoista liiketoimintatoteutuksia :-) Tilaisuuden päätteeksi verkotuttiin ja tutustuttiin alan toimijoihin standeilla joukossa myös COSS.

 

Jyrki Koskinen, Avaamo konsultointi
jyrki.koskinen@avaamokonsultointi.fi

Wednesday, 03 June 2015

WP-palvelu.fi: Hakukoneoptimointi ja WordPress

Planet Fellowship (fi) | 06:11, Wednesday, 03 June 2015

Paraskin verkkosivusto on arvoton, jos kukaan ei löydä sen luokse. Valtaosa verkossa liikkuvista aloittaa tiedonhaun hakukoneesta, joten hakukoneoptimointiin (SEO eli Search Engine Optimization) kannattaa panostaa. Usein optimointi saadaan kuulostamaan rakettitieteeltä, mutta muutamien perusasioiden tunteminen vie jo pitkälle. Lähtökohtana kannattaa pitää sivuston käyttäjää: häntä palvelevat ratkaisut miellyttävät myös hakukoneita. Hakukoneoptimointi ei siis ole pelkästään yrityksen IT-osaston huoli, vaan se tulisi ottaa kiinteäksi osaksi markkinointia ja viestintää. SEO voidaankin nähdä kolmiona, jonka kärkinä ovat tekniikka, sisältö ja maine. Kaikkien näiden osa-alueiden optimointiin WordPress tarjoaa erittäin käyttökelpoisia työkaluja.

Teknisen kärjen tärkeimmät tekijät: responsiivisuus ja nopeus

Teknisestä näkökulmasta hakukoneoptimoinnissa tärkeintä on sivuston toimivuus ja koodin oikeellisuus. Ei siis rikkinäisiä linkkejä tai toimimattomia sivuja! Tänä päivänä korostuu entistä enemmän myös toimivuus mobiililaitteissa: toimialasta riippuen jopa enemmistö asiakkaista saattaa löytää yrityksen sivut puhelimella tai tabletilla. Myös Google palvelee nyt paremmin nimenomaan mobiilikäyttäjiä: huhtikuussa 2015 julkaistun algoritmimuutoksen ansiosta mobiililla tehdyissä hauissa nousevat esille vain sivustot, jotka ovat optimoituja mobiilikäyttäjälle.

Paras ratkaisu verkkosivun mobiilioptimointiin on responsiivinen suunnittelu, joka takaa toimivuuden kaikenkokoisilla laitteilla. WordPressissä tämä on mahdollista responsiivisten teemojen avulla. Mobiilikäyttäjälle tärkeintähän on sivuston skaalautuvuus pienelle näytölle, mutta myös nopeudella on merkitystä, sillä mobiililaitteilla käytettävä verkkoyhteys on yleensä tavallista hitaampi. Sivuston suorituskyvyn takaa WordPressille optimoitu ylläpito, josta esimerkiksi kaikki WP-palvelu.fi:n asiakkaat nauttivat automaattisesti (lue lisää palvelumme ominaisuuksista).

Google ei tietenkään paljasta kaikkia algoritmejaan, mutta hakukonetta miellyttääkseen kannattaa ottaa käyttöön verkkovastaavan työkalut. Niiden avulla voidaan määrittää muun muassa mikroformaatteja, joilla on merkitystä erityisesti paikallisessa näkyvyydessä. Mikroformaateilla voidaan hakutulokseen lisätä esimerkiksi kirjoittajan nimi, yrityksen sijainti, tuotteeseen liittyvä resepti tai sen saama arvostelu.

mikrokakku

WordPress SEO on sisällöntuottajan paras ystävä

Yhä enenevässä määrin myös verkkosivustojen sisällöntuottajalta vaaditaan kykyä vastata hakukonenäkyvyyden vaatimuksiin. WordPress SEO on WP-palvelunkin suosittelema lisäosa, joka on varsinainen sisällöntuottajan unelma. Pluginin avulla sivut on helppo käydä läpi checklist-tyyliin, jolloin asiasanat, kuvaustekstit, otsikot ja muut hakukoneen kannalta olennaiset tiedot saadaan kerralla kuntoon.

Google arvostaa ahkerasti päivittyvää sisältöä, mitä moni sivusto tarjoaa blogin muodossa. Aktiivisesti ylläpidetty blogi auttaa toki muutenkin kävijöiden saamisessa sivustolle. Myös ladattavat sisällöt, oppaat, whitepaperit tai uutiskirjeet (joiden luomiseen suosittelemme MailPoetia) nostavat sivuston hakusijoitusta – samalla ne auttavat asiakkaiden sitouttamisessa.

wordpress seo

Sosiaalinen media ja sisääntulevat linkit lisäävät suosiota

Verkkosivuston maine hakukoneen silmissä eli Google PageRank perustuu sisääntulevien linkkien määrään ja laatuun. Hakukone tykkää siitä mistä muutkin: on siis tärkeää, että sivustollesi linkataan muualta. Tätä voi edesauttaa tietenkin tarjoamalla kiinnostavaa, päivittyvää ja ajankohtaista sisältöä, mutta myös esimerkiksi muokkaamalla sivuston osoitteet ja linkit helpoiksi ja kauniiksi.

Sosiaalisen median merkitys kasvaa koko ajan, ja sillä on oma osansa myös hakukoneoptimoinnissa. Somessa linkittäminen ohjaa kävijöitä sivuille ja parantaa hakukonenäkyvyyttä. Tärkeimpien some-kanavien jakopainikkeet kuuluvat jo verkkosivujen perusominaisuuksiin, ja hakukoneidenkin kerrotaan niitä arvostavan. Tämänkin artikkelin jakaminen on tehty helpoksi alla näkyvillä painikkeilla. Kannattaa kokeilla!

The post Hakukoneoptimointi ja WordPress appeared first on WP-palvelu.fi.

Tuesday, 02 June 2015

COSS.fi: EMC julkistaa ohjelmiaan avoimeen jakoon – avointa lähdekoodia ei koeta enää riskinä

Planet Fellowship (fi) | 08:40, Tuesday, 02 June 2015

programming-583923_1280.

Tallennusyhtiö EMC on päättänyt siirtyä avoimeen lähdekoodiin ja julkistaa ohjelmiaan avoimeen jakoon. Tämä tarkoittaa yhtiölle sitä, että EMC:n tallennusohjelmistoja voidaan käyttää nyt myös muiden yhtiöiden valmistamilla tallennuspalvelimilla.

Ensimmäisena avoimeen jakeluun siirtyvät ViPR ja CoprHD. Project CoprHD on tarkoitus julkistaan GitHubissa kesäkuussa Mozillan Public Licence 2.0:lla. Lisenssi mahdollistaa kehittäjille pääsyn koodiin mutta siten, että myös kolmansien osapuolien tulee julkistaa muokkaukset avoimena lähdekoodina. Yleisesti julkistusten odotetaan vaikuttavan suomalaisiin yrityksiin ja erityisesti startup-yrittäjien mukaan saantiin.

Lisää julkistuksia on tulossa myös tulevaisuudessa.

.

Uskomme avoimeen lähdekoodiin ja että se on tulevaisuutemme
– CJ Desai, yhtiön johtaja

.

Lisää aiheesta:
Tivi

 

Thursday, 28 May 2015

COSS.fi: Gael Langevin ja InMoov-robotti Mindtrek Openmindiin

Planet Fellowship (fi) | 10:21, Thursday, 28 May 2015

inmoov

Kuva: inmoov.fr

InMoov on maailman ensimmäinen avoimen lähdekoodin 3D-tulostettu humanoidirobotti. Se on ranskalaisen Gael Langevinin vuonna 2012 aloittama projekti. Nykyään InMoov-rakentajia löytyy ympäri maailmaa.

InMoovin konsepti perustuu jakamiseen ja yhteisölliseen tekemiseen. Tämän ansiosta robottia on saatu kehitettyä yhteisvoimin paremmaksi ja paremmaksi. Langevinille on tärkeää, että InMoov on ja pysyy avoimessa lähdekoodissa.

Mindtrek Openmind 2015 -konferenssissa tullaan tiistaina 22.9. kuulemaan Gael Langevinin keynote-puheenvuoro sekä näkemään InMoov-robotti toiminnassa.

Katso alta vuoden takainen video InMoov-robotista ja tule Mindtrek Openmindiin näkemään, miten robotti on vuodessa kehittynyt.
<iframe allowfullscreen="allowfullscreen" frameborder="0" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/vXJhgvVal7Y?feature=player_detailpage" width="640"></iframe>

Varmista paikkasi Mindtrek Openmindiin. Early Bird -liput myynnissä nyt! Lue lisää ja osta liput täältä!

Wednesday, 27 May 2015

WP-palvelu.fi: WordPress vie vuorovaikutteisen vaalikojun verkkoon

Planet Fellowship (fi) | 11:37, Wednesday, 27 May 2015

Kevään 2015 eduskuntavaalit näkyivät vahvasti verkossa. Vaikka vaalityössä torikahveilla ja printtiesitteillä on edelleen paikkansa, vaaditaan ehdokkaalta aktiivista läsnäoloa myös verkossa. Helppo ja toimiva ratkaisu poliitikonkin verkkosivujen rakentamiseen on WordPress.

WordPress julkaisujärjestelmänä muokkautuu hyvin erilaisiin tarpeisiin, ja se onkin laajalti käytössä paitsi yksityishenkilöiden blogeissa ja yrityssivuilla, myös poliitikkojen kotisivuilla ja vaaleissa ehdolla olevien kampanjasivuilla. WordPress mahdollistaa sivuston ulkoasun muokkauksen ja ominaisuuksien räätälöinnin tarkoitukseen sopivaksi. Sivustoa on myös helppo päivittää ilman suurempaa teknistä osaamista. WP-palvelu.fi taas pitää huolen siitä, että sivut toimivat moitteettomasti.

tuomioja.org

Vaaleissa ehdokkaalta edellytetään vuorovaikutusta äänestäjien kanssa, ja oiva paikka kaksisuuntaiseen keskusteluun on verkkosivuilla pidetty blogi. Blogiteksteillä voi helposti tuoda esille kannanottoja sekä herättää ja luoda keskusteluyhteyttä kansalaisiin. WordPress on alunperin suunniteltu nimenomaan blogikäyttöön, ja tätä ominaisuutta kannattaakin hyödyntää. Blogilla sivustosta saa dynaamisen, houkuttelevan ja aidosti vuorovaikutteisen. Tämän lisäksi blogi parantaa sivun näkyvyyttä hakukoneissa ja tuo sille lisää kävijöitä.

Toinen tärkeä verkkosivujen ominaisuus on helppo jaettavuus sosiaalisen median kanavien kautta. Sosiaalisen median optimoinnilla lisätään sivuston kävijämäärää ja näkyvyyttä sekä edesautetaan vuorovaikutteisuutta. WordPress-sivustoihin on helppo liittää jakopainikkeet yleisimpiin some-kanaviin. Sivustolle voi myös lisätä esimerkiksi Twitter-, Facebook- tai Instagram-feedin. Twitter toimiikin vilkkaana politiikan ja median keskustelukenttänä.

WP-palvelu.fi tuo asiakkaan käyttöön paitsi WordPressin perusominaisuudet, myös valikoiman tutkittuja ja valmiiksi asennettuja lisäosia. Yksi esimerkki sellaisesta on Maintenance-plugin, joka on fiksu valinta silloin kun varsinainen kampanjasivusto oli vielä työn alla. Maintenance-lisäosan avulla voi sivut asettaa huoltotilaan ja räätälöidä kävijälle näkyvän etusivun haluamallaan tavalla. “Under construction” -tekstin sijaan voi esimerkiksi sitouttaa kävijöitä yhteydenottolomakkeella. Tätä toimintoa voisi hyödyntää myös kampanjan jälkeen, jos sivusto on perustettu vain väliaikaiseen käyttöön.

juhanavartiainen_frontpage

Vaikka vaalitulos on jo selvinnyt, ei politiikan toimijoiden verkkonäkyvyyttä pidä unohtaa. WordPress tarjoaa poliitikoille erinomaisen alustan aktiiviseen vaikuttamiseen myös vaalien välillä.

Esimerkkisivustot ovat Seravon WP-palvelun asiakkaita. Kaikki palvelumme asiakkaina olevat ehdokkaat tulivat kevään 2015 vaaleissa valituiksi eduskuntaan.

The post WordPress vie vuorovaikutteisen vaalikojun verkkoon appeared first on WP-palvelu.fi.

COSS.fi: Seravo Oy suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää

Planet Fellowship (fi) | 07:00, Wednesday, 27 May 2015

wp_etusivu

.

Seravo Oy on avoimen lähdekoodin asiantuntijayritys. Tarjoamme tukipalveluita Linuxia ja muita avoimia ohjelmistoja käyttäville yrityksille. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme tietojärjestelmiä.

Seravon päätuote on ylläpitosopimus, jonka puitteissa huolehdimme asiakkaan Linux-pohjaisista tietojärjestelmistä. Lisäksi tarjoamme suosituimpien avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöä helpottavia erikoispalveluita, muun muassa LibreOffice- ja SUSE-tukipalvelua. Seravolla on vahvan Linux-osaamisen lisäksi myös osaamista vapaiden ja avointen ohjelmistojen hyödyntämisestä Windows-ympäristössä. Tuottamamme WP-palvelu.fi puolestaan on Suomessa ainutlaatuinen WordPressille optimoitu palvelinympäristö ja ylläpitopalvelu.

Seravo hyödyntää kaikessa toiminnassaan avointa lähdekoodia. Avoimuuden ansiosta voidaan tuottaa laadukkaampia ohjelmistoja, sillä läpinäkyvyys vähentää tietoturva-aukkoja ja muita ongelmia. Avoimet ohjelmistot muodostavatkin maailman suurimman innovaatioalustan ja niissä on hurjasti potentiaalia. Valmiiden, julkisesti testattujen ja auditoitujen komponenttien hyödyntämisen takia pystymme tarjoamaan laadukkaita tietojärjestelmiä nopeilla toimitusajoilla ja pienillä kokonaiskustannuksilla.

Avoimuus näkyy palveluidemme laadussa, joustavuudessa ja turvallisuudessa, mutta myös työyhteisön korkeana motivaationa ja jatkuvasti kehittyvänä asiantuntijuutena. Seravossa työskentelee useita avoimen lähdekoodin asiantuntijoita, joilla on pitkä kokemus niin selainpohjaisten sovellusten tekemisestä kuin niitä tarjoavien palvelinten ylläpidosta.

Kaikki ylläpitäjämme ovat myös ohjelmoijia, minkä vuoksi saamme vielä enemmän irti avoimuudesta: emme vain käytä avointa lähdekoodia, vaan voimme myös parantaa ja sovittaa sitä asiakkaidemme tarpeisiin. Voimme joko räätälöidä valmisohjelmiston asiakkaan täsmälliseen tarpeeseen sopivaksi tai luoda jotain täysin uutta. Asiakkaillemme avoimuus näkyy luonnollisesti myös siinä, etteivät he joudu toimittajaloukkuun tai lisenssimaksujen armoille.

wcfi2015workshops155Seravossa työskentelee Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön Suomen koordinaattori ja olemme toteuttaneet myös COSS.fi -sivuston. Henkilöstömme on osallistunut myös useisiin avoimen datan hankkeisiin ja olemme olleet mukana niin Helsingin Sanomien HS Open -tapahtumissa kuin Apps4Finland -kisassakin. Avoin data ja avoin lähdekoodi liittyvät vahvasti toisiinsa, koska molemmat perustuvat samaan perusoivallukseen: jakaminen ei vähennä, vaan nostaa arvoa.

.

Lisätietoa Seravosta:

WP-palvelu.fi – WordPress-ylläpitopalvelumme

Avointen projektiemme koodi on katseltavissa Seravon Github-sivulla.

.

Teksti: Sanna Saarikangas

Friday, 22 May 2015

COSS.fi: Open World Hero 2015 haku käynnissä

Planet Fellowship (fi) | 07:38, Friday, 22 May 2015

Open World HeroOpen World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle.

Perinne sai alkunsa vuonna 2013, kun COSS ry palkitsi Open World Hero -nimityksellä Unelmakoulu-projektin. Vuonna 2014 palkinnon sai puolestaan Michael ”Monty” Widenius, jonka alulle panema MySQL-tietokantaohjelmisto muodosti pohjan voimakkaasti kasvavalle liiketoiminnalle.

Vuoden 2015 haku on nyt käynnistetty ja kilpailu on avoinna 19.6.2015 klo 16 asti. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen sähköpostitse osoitteeseen moona.puha@coss.fi. Voittajan valitsee COSS:n hallitus täydennettynä ohjausryhmällä ja voittaja julkaistaan 22.9. Mindtrek Openmind -konferenssissa.

Kiertopalkintona on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn lasimosaiikkipallo In the Nucleus, Ytimessä. Teoksen aiheena on Linus Torvaldsin työ avoimen lähdekoodin kehittäjänä ja se kuuluu sarjaan Suuria suomalaisia sankareita.

Lisää aiheesta:
Open World Hero 2013
Open World Hero 2014

Thursday, 21 May 2015

COSS.fi: Case: Avoin lähdekoodi vähentää vianmäärityksen tarvetta

Planet Fellowship (fi) | 05:31, Thursday, 21 May 2015

ubuntuColegio Agustinos de Leónin koulun tapaus Espanjassa osoittaa, että avoimen lähdekoodin käyttäminen kouluissa vähentää koneiden vianmääritykseen käytettyä aikaa huomattavasti.

Vuonna 2013 koulu vaihtoi luokkahuoneiden ja toimistojen tietokoneiden käyttöjärjestelmät Ubuntuun. Opettajilla ja henkilökunnalla tekniset ongelmat vähenivät 63 prosentilla ja koulun tietokoneluokassa 90 prosentilla, kertoo Fernando Lanero, joka toimii koulussa tietotekniikan opettajana ja johtaa koulun IT-osastoa.

Koululla on yhteensä 120 tietokonetta opettajien, oppilaiden ja henkilökunnan käytössä.

Lanero kertoo Muy Linux:n haastattelussa, että monet tekniset ongelmat, kuten järjestelmän alhainen suorituskyky ja virukset katosivat välittömästi Ubuntuun vaihtamisen jälkeen. Koulu on säästänyt vaihdolla myös selvää rahaa, Lanero kertoo. Koulu on vuosina 2014-2015 säästänyt noin 35 000€. Säästöt muodostuvat pääasiassa suljettujen käyttöjärjestelmien lisenssimaksuista, toimistosovelluksista ja virustorjuntaohjelmista.

Laneron mukaan siirtyminen Ubuntuun oli henkilökunnalle vaikeampaa kuin oppilaille. Nuoret ovat luonnostaan uteliaita ja heidän keskuudessaan on Linux-myönteinen kulttuuri.

Liitutaulu

Suurinta hankaluutta IT-osastolle aiheutti sähköisten liitutaulujen käyttö. Koululla on käytössä 30 tällaista taulua ja niiden valmistaja ei tue Linuxin käyttöä. Lanero otti yhteyttä Espanjan Linux-yhteisöön ja heidän yhteistyön tuloksena Ubuntu sisältää nykyään tuen sähköisten liitutaulujen käyttämiselle.

Lanero kertoo, että myös koulut Valanciassa ja Alicantessa ovat alkaneet seuraamaan heidän esimerkkiään ja toteuttaneet pilotteja sekä aloittaneet asteittaisen siirtymisen avoimen lähdekoodin järjestelmiin. Lanero on saanut yhteydenottoja ympäri maata ja häneltä on kyselty mm. suorituskyvystä ja pyydetty neuvontaa käyttöönoton toteuttamisesta.

Lue lisää:
JoinUp

Tuesday, 19 May 2015

COSS.fi: Uudistunut WP-palvelu.fi avattu

Planet Fellowship (fi) | 07:17, Tuesday, 19 May 2015

wp-palveluCOSS:n jäsen Seravo Oy on tarjonnut WordPress-sivustojen kehitystä ja ylläpitoa jo vuodesta 2009 lähtien. Elokuussa 2014 Seravo toi markkinoille WordPress-palvelun. Nyt palvelun BETA-leima on poistettu ja uudistunut verkkosivu WP-palvelu.fi avattu.

WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, sillä jo 24% maailman verkkosivustoista on tehty WordPress-ohjelmistolla. Kuten muutkin Seravon tarjoamat ohjelmistot ja palvelut, myös WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä takaa toimittajariippumattomuuden.

Seravon palvelinympäristö on optimoitu WordPressiä varten, minkä ansiosta sivustot ovat nopeita ja skaalautuvia.

WordPress.org:ssa julkaistuja Seravon rakentamia lisäosia on ladattu jo yhteensä yli 10 000 kertaa. Lisäosat on julkaistu avoimella lisenssillä Seravon Github -tilillä.

Lue lisää WP-palvelun blogista.